Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

lørdag 19. januar 2013

Kjølen vindpark

Vindkraftaktøren Havgul clean energy AS søkte, i 2010, NVE om konsesjon for å etablere en gigantisk vindturbinpark i Vestfjella i Aremark kommune.
Hvis konsesjonen gis, vil store inngrepsfrie naturområder raseres og være tapt for fremtiden. Til tross for sterke protester fra lokalbefolkningen, avslag i kommunestyret, og et kontant nei fra Fylkesmannen, er man prisgitt den altoverstyrende energilovens nåde, og etter snart 3 år med skittent politisk spill og beslutninger tatt med utgangspunkt i en mangelfull konsekvensutredning, holder Østfolds dype skoger pusten i påvente av en endelig avgjørelse fra NVE.

Det er på sin plass å forvente at NVE følger sin vanlige praksis med å rette seg etter kommunenes høringsuttalelse. Til nå er ingen vidkraftanlegg bygget i Norge mot en vertskommunes ønske.

Klikk på bildet for å lese om hele tragedien.