Denne bloggen er tilment å samle nyheter fra Østfold-naturen, være seg hyggelige hendelser som funn av sjeldne arter, turreferater eller opprettelser av nye verneområder - men også mindre trivelige emner som miljøulykker og faunakriminalitet. Tur- og møteprogrammer for de lokale naturfaglige foreningene vil også finnes her. Alle som har gode (eller dårlige) nyheter å dele, oppfordres til å sende dem til naturnytt.ostfold@gmail.com

tirsdag 22. januar 2013

Grønn energi i vinden

Mange politikere, og enkelte miljøorganisasjoner, hevder at massiv vindkraftutbygging er nødvendig for å kutte ned på forbruket av fossilt brensel i Norge og Europa forøvrig. I følge faglig ekspertise innen samfunnsøkonomi, bidrar vindkraftutbygging i Norge til lite annet enn økt strømforbruk, store naturødeleggelser og høyere strømregning for norske forbrukere.

For øyeblikket står flere områder i Østfoldnaturen i fare for å ofres på det tåkelagte klimaregnestykkets alter.


I regional plan for vindkraft i Østfold, som ble vedtatt i fjor høst, ble en rekke "mulig egnede områder" for utbygging lansert. Bildet til høyre lenker til rapporten. Områdene omtales fra side 46.

NRKs Brennpunkt, sendte i fjor høst en dokumentar, hvor det stilles spørsmål rundt nødvendigheten av den voldsomme vindturbinutbyggingen som for tiden pågår i Norge.
I del 10 av denne dokumentaren intervjues tidligere stassekretær Heidi Sørensen, hvor hun nå angrer bittert på innføringen av de grønne sertifikatene - som i praksis kun har ført til en storstilt statssubsidiert ødeleggelse av norsk natur.

NRK TV - Brennpunkt: Et slag i luften?